Vad finns i askarna?

Tre lådor fulla med askar med olika symboler på.

Massor av askar med olika symboler på.

Jag håller på att förbereda en övning i svenska till nästa läsår. Det kommer att bli ett lite annorlunda skrivuppgifts-kit som jag hoppas ska inspirera eleverna till att skriva texter.  Mina kollegor i parallellklasserna, Eeva och Maria, ska självklart också få vars ett kit!  Under våren har jag målat vita tändsticksaskar i olika motiv. Min dotter har hjälpt till och totalt har vi målat 120 små askar.  Eeva, Maria och jag får vars ett kit med askar numrerade 1-40.  Jag har lagt snäckor, kulor, små runda plattor som liknar speglar, bönor målade till spöken, plastblommor, minipåskägg, bilar osv i askarna.

Öppna askar med olika innehåll, bland annat glittriga kaniner.

Varje kit ligger i en randig rosa-röd ask och till detta kommer jag att beställa rosa eller röda skrivböcker i A4-format.Tre lådor fulla med askar med olika symboler på.

 

 

Uppgiften för eleven kommer att bli att en gång i veckan välja en liten ask och skriva en text som på något sätt hör samman med föremålet i asken. Texten som eleven skriver kan alltså bl a handla om föremålet i sig eller om en händelse där föremålet förekommer.

Jag har flera askar kvar att lägga något i och kommer ni på fler roliga saker att lägga i askarna så hör av er!!