Vad gör trumpinnen där?

Pennställ där det står en trumpinne mitt i.

Hej och välkomna till min blogg. Jag som skriver här heter Annelie van Lunteren och arbetar sedan två och ett halvt år tillbaks på Rosengårdsskolan som rektor. Innan jag blev rektor arbetade jag som förskollärare på förskola och sedan i förskoleklass.

Väl på plats i grundskolans värld så fick jag möjlighet att vidareutbilda mig till grundskollärare med svenska som andra språk och matematik som mina huvudämnen vid Stockholms Lärarutbildning och det är i grundskolan som jag har arbetat sedan 1997, så det är 20 år jubileum för mig i år, hurra! Jag har varit verksam inom förskola, förskoleklass, fritidshem och grundskolans alla årskurser. Sedan 2010 arbetar jag som skolledare i Grundskoleförvaltningen och jag har genomgått Rektorsprogrammet vid Umeå Universitet.
I min blogg ska jag försöka dela med mig av den värld jag är en del av. Rektorsuppdraget är galet fantastiskt och hur mycket jag än arbetar för struktur och med ramar blir aldrig en dag lik den andra. Mitt uppdrag är föränderligt och jag försöker hela tiden röra mig i takt med utvecklingen och verksamheten. Därför har jag en trumpinne på mitt skrivbord! Den hjälper mig att hålla takten!

Min skola, Rosengårdsskolan, är en fantastisk arbetsplats och jag ska försöka spegla både mitt ledarskap och skolans resa. Vi är en växande organisation. När jag kom hit för 2 ½ år sedan var vi under 300 elever och idag har vi passerat 400 elever. Vi har verksamhet från förskoleklass till skolår 6 och ett växande fritidshem. På skolan finns även en särskild undervisningsgrupp som vi arbetar intensivt med att integrera.

Nu avslutar jag den här presentationen och återkommer inom det snaraste med ett nedslag från vår verksamhet.
Ha det gott
Annelie