Välkommen att delta på EU Code Week:s kick-off idag 8 oktober

Illustration i flera färger med tre barn, varav två hoppar och den tredje håller i en megafon. Text med datum för eventet.

EU Code Week kickar igång den 10/10 med en chatt på Twitter men innan dess så river vi igång ett par dagar i förväg med en Kick-off online. Denna virtuella sammankomst kommer att sändas direkt på följande platser online 17.00 – 18.30 svensk tid:

Facebook Live

Instagram TV

Youtube Live

Programmet för kick-offen är väldigt späckat och väldigt spännande då det innehåller en hel del intressanta inslag såsom att de kommer att koppla upp sig med skolor och elever runt om i Europa som kommer att dela med sig av sina programmeringserfarenherer/resor de har gjort men de kommer också att utbyta idéer med gästtalarna.

Dessa gästtalare är bland andra: Thierry Breton, EU:s inremarknadskommissionär; Mariya Gabriеl, EU:s innovations-, forsknings-, kultur-, utbildnings- och ungdomskommissionär; Mitch Resnick, Scratchs skapare och professor i pedagogik vid MIT Media Lab; Linda Liukas, författare och illustratör till Hello Ruby; och Dipty Chander, ordförande för E-MMA, en fransk ideell organisation som jobbar för jämnare könsfördelningen inom teknik..

Förutom allt detta så kommer ni att få se nya webbplatsfunktioner, resurser och utmaningar som Code Week -teamet presenterar. Hör mer om kodveckans virtuella skattjakt (som jag tog upp i förra inlägget) som Alessandro Bogliolo, professor i datorsystem vid Urbinos universitet och samordnare av kodveckans ambassadörer berättar om.

Givetvis finns det också möjlighet för sig att både dela med dig av dina erfarenheter, idéer och tankar – men också att ställa frågor!

Det enda du behöver göra är att titta på Facebook eller Youtube den 8 oktober 2020 17.00 – 18.30.

Du får också chansen att dela med dig av dina tankar och idéer och ställa frågor. Allt du behöver göra är att titta på vår livesändning på Facebook eller YouTube kl. 17.00–18.30 den 8 oktober 2020 och kommentera eller twittra med taggen #CodeWeek.

Jag hoppas att vi ses där ikväll!