Välkommen våren – vi vill vara utomhus!

nyckelpigor och fjärilar

Våren nalkas och med den en ökad lust för att vara utomhus! Den här veckan har vi fokus på våren genom att tipsa om resurser, lekar och exkursioner som lämpar sig för denna årstid. Kanske vill ni har matte utomhus, använda raster och fritids till roliga lekar, plantera eller förbereda er för att ge er ut på utflykt i vårt närområde.

Plantera solrosor i klassrummet

I den här resursen får ni tips på hur ni enkelt kan odla solrosor i klassrummet för att sedan plantera ut dem i jorden när det blir lite varmare framåt maj. Tänk på att den behöver ett stöd att luta sig mot utomhus och att den såklart ska stå så att den får mycket av den älskade solens strålar.

Utematte

Vackert väder och frisk luft! Passa på att träna matte ute. Här hittar du fem enkla och roliga övningar kring volym, vikt, frekvens, multiplikationstabellen och bingo.

Hitta prylar – en utomhusaktivitet

Här får du en enkel och rolig utomhuslek som passar perfekt på fritids. Leken är enkel att förbereda och innehåller rörelse, tävling och laganda.  

Akta linjen – en utomhusaktivitet

Här hittar du en lek som passar perfekt för fritids men den fungerar så klart även som en välbehövd paus i undervisningen. Tid för rörelse, lek och skratt! Det enda du behöver är två ögonbindlar och ett rep. 

Exkursion i nya Linnéträdgården

Linnéträdgården är tänkt som ett utomhusklassrum där barn i sällskap med sina lärare pratar och diskuterar frågor som: Varför ser växter ut som de gör? Varför ger vi dem namn? Och varför är de är så viktiga för oss människor? Här finns förhoppningen att, tillsammans med lärare, kunna väcka barns nyfikenhet, upptäckarglädje och lust att lära i samband med upplevelse.

Välkomna till en utedag i Vombs furu

Välkomna ut i en härlig skånsk skog full av tall och gran och dessutom lärkträd,  björkar och stora ekar! Följ med till en i södra Skåne ganska stor skog (4×4 km) där marken och luften doftar skog och man hör hackspettar, tofsmesar, entitor, kungsfåglar och många andra fåglar. Om man har tur kan man få syn på kronhjortar, dovhjortar, rådjur, ekorrar och en och annan räv.

Vi önskar er en fin sista marsvecka och hoppas att det inte blir aprilväder!

Tecknade ansikten i svart cirkel.
Lena och Annika – redaktörer på ”Malmö delar”.