Välkommen

Välkommen till min blogg. Jag som skriver här heter Ingela Svahn och är rektor på Värner Rydénskolan. I denna blogg kommer ni att kunna följa mig i stort och smått i mitt uppdrag som rektor. Ni kommer att bjudas på glimtar från verksamheten här på skolan och jag kommer att dela med mig av mina tankar, reflektioner, dilemman och utmaningar i mitt arbete.
När jag började utbilda mig till lärare för över 20 år sedan hade jag ingen aning om att skolans värld skulle drabba mig så som den gjorde. En nyfikenhet och ett spirande intresse för skola, barn och undervisning växte sakta men säkert till ett starkt engagemang och en stor kärlek till det jag dagligen arbetar med. Jag har alltid tyckt om att utmanas och att få vara med och påverka och utveckla och i skolan har det alltid funnits möjligheter för det.
Min stora drivkraft är att ta ansvar och hitta lösningar när jag ställs inför nya problem. Att gnälla och klaga är som att sitta i en gungstol läste jag någonstans. Man har något att göra men man kommer ingen vart. Det stämmer väl överens med min inställning till det mesta i livet, både i och utanför mitt arbete. Denna drivkraft riktar jag i mitt arbete mot våra elever. Det är för dem jag går till mitt arbete varje dag och jag har en hög motivation i min strävan mot att Värner Rydénskolan ska vara varje elevs bästa skola. Jag har en stark framtidstro på vår skola och på våra elever!
framtid
Sakta men säkert har jag både fått och tagit på mig ansvar och olika uppdrag både som lärare och skolledare och nu är jag sedan några veckor tillbaka rektor på Värner Rydénskolan.  Att jag hamnat här är ingen slump. Medvetna val och en vilja att göra skillnad på riktigt har fört mig hit. Detta kommer jag säkert att berätta mer om i kommande inlägg.
Jag hoppas att mitt engagemang och min drivkraft kommer att speglas i det jag skriver här. Det första ”riktiga” inlägget filar jag på och det kommer inom kort!
Ingela