Var med och skapa ljus i mörkret

Skärmdump från e-twinningsdhemsida.

I den här veckan startas det upp ett eTwinningsamarbete som involverar pedagoger och deras klasser från Grekland, Danmark, Wales och Malmö. Projektet heter ”The Lightbringers’ Christmas collaboration”.

Projektet har som grund att vi tillsammans ska sprida glädje, skapa hopp och tillförsikt för den närmaste tiden vi har framför oss. Projektet är väldigt fritt att arbeta i om du går med som lärare då du själv väljer vilka områden du kan delta i. Inom projektet kommer pedagoger från de olika länderna att dela med sig av tex jultraditioner, julsånger, jullekar, julmat, julgodis, och mycket mer som vi kan dela med oss av från våra egna traditioner men vi ska också försöka skapa nya jultraditioner tillsammans som passar samman med en pandemi. Projektet riktar sig mot ”primary schools” – men alla är välkomna att gå med som känner att det finns ett genuint intresse. För alla som går med i detta så kommer ju utdelningen för klassen att vara enorm även om ni enbart har möjlighet att dela med er av en av dessa saker men ni kommer att ha tillgång till allt det som alla har delat med sig av.

Ni kan delta i diskussioner om ni vill inne på vår arbetsyta och inte minst kan ni prova att sjunga julsånger från de andra länderna, dansa juldanser ni kanske aldrig sett förut, laga julmat och julgodis från de andra länderna och kanske också hitta nya jultraditioner tillsammans. eTwinning är en community för pedagoger från hela EU + ytterligare några samarbetsländer till EU och den erbjuder en trygg plats för samarbete mellan klasser i större och mindre samarbeten som som du som pedagog helt själv styr över. Du jobbar med sådant som du ändå ska jobba med fast du får autentiska mottagare till elevernas arbeten och inlämningar och dessutom så får de en feedback och insyn i hur andra gör/tänker som vi sällan kan ge dem på samma sätt. Låter det intressant – vill du gå med? Jag som eTwinningambassadör finns med som ditt stöd så mycket eller så lite du själv vill. Vill du gå med så maila mig på: annie.bergh@malmo.se

From

”The Lightbringers’ Christmas collaboration”