Vara ny i yrket-följ Cassandra!

Tecknat landskap.

Vi hälsar Cassandra Thulin, Nydalaskolan, välkommen som gästbloggare till Lärare som ledare! Cassandra.

Cassandra är en av deltagarna i projektet Lärare som ledare och kommer att blogga om hur det är att vara ny i läraryrket. 

Hej!

Jag heter Cassandra och arbetar som lärare i årskurs 1 på Nydalaskolan. Jag tog över i januari i år och detta är min första klass. Jag har tidigare arbetat på en förskola i cirka ett år.

I början kände jag mig väldigt nervös och överväldigad av det ansvar som helt plötsligt ligger på mig. Planeringar, dokumentation, lösa konflikter, samtal med föräldrar och utvecklingssamtal är bara några av de saker som jag kastades in i och som jag inte riktigt visste hur jag skulle handskas med. Som tur är har jag väldigt många stöttande kollegor och en fantastisk mentor som har varit min klippa i allt!
De första veckorna var kaotiska, det kändes som att jag knappt visste vad jag höll på med men sakta och säkert har det blivit mer stabilt.
Det bästa ögonblicket under dessa månader är när en av mina elever helt plötsligt knäckte läskoden och var så lycklig över detta! För mig har det blivit en bekräftelse på att jag nog inte är helt ute och cyklar samt att det har blivit en drivkraft för mig att bara fortsätta framåt.

Lång teckning ligger på bord.

Jag försöker arbeta praktiskt, speciellt i SO. Jag hade med mig flytande bläck en dag och eleverna fick försöka skriva, vilket verkligen uppskattades! Det blev en väldigt lyckad lektion då vi kunde dra paralleller mellan då och nu.

Jag älskar det yrket jag valt och även då det känns tungt försöker jag att tänka på dessa guldstunder. Det är det som drar mig framåt och påminner mig om varför jag har valt att arbeta som lärare. Kunskap är roligt och det som får världen att gå runt! J

Väl mött!