Workshop med Webbstjärnan.se i Malmö

Två lärare diskuterar och tittar in i en datorskärm
Två lärare diskuterar och tittar in i en datorskärm.
Christina Löfving vägledde deltarna i WordPress, här tillsammans med Tina från Lund. Foto: Kristina Alexandersson, Webbstjärnan

Under ett par av vårterminens sista självande arbetsdagar fanns det möjlighet för pedagoger att under en heldag delta i en workshop med Webbstjärnan.se  i webbpublicering.

Efter sommaren, fram till januari 2012, ska Webbstjärnan hålla i ytterligare fyra workshops i Malmö samt ett seminarium. För info. och anmälan se: http://www.webbstjarnan.se/hur-gor-man-webb/seminarier/?city=malmo

Grunderna och en guidning.
Pedagogerna fick under workshopen grundläggande kunskaper i att använda verktyget WordPress. Med hjälp av WordPress kan man skapa och publicera en blogg eller traditionell hemsida. Pedagogerna fick också ta del av hur man kan strukturera en blogg/hemsida och hur man kan arbeta tillsammans med sina elever.
Se fler bilder från Webbstjärnans workshopdagar i Malmö.

Webbstjärnan – en tävling för skolklasser
Webbstjärnan är först och främst en tävling där skolklasser kan tävla med sina sajter. Den största vinstsumman är 20.000 kr! Den 12 augusti 2011 öppnar tävlingen för anmälan till Webbstjärnan 2012. I samband med att man anmäler sig får man tillgång till verktyget WordPress, ett webbhotell och en domän till klassens sajt. (En domän är den sista halvan av webbadressen till en hemsida.) Men det går också bra att delta i tävlingen med en sajt skapa i ett annat verktyg med en annan domän.  I tävlingen väger det pedagogiska innehållet tyngre än layout. Här kan du ta del av de bedömningskriterier som finns för tävlingen.

Malmöskolor pristagare i Webbstjärnan 2011!
I maj var det final i Webbstjärnans tävling för 2011. Då kom klass 7d på Augustenborgsskolan med sin lärare Ingla Clarin på en bronsplats i sin tävlingsklass och klass BG2b på Pauli Gymnasium med sin lärare Camilla Nilsson kom på en silverplats i sin tävlingsklass. Läs mer pristagarna från Malmö och deras tävlingsbidrag här.

Resursmaterial hos Webbstjärnan
Om du inte har haft möjlighet att delta eller få plats på någon av Webbstjärnans Workshops så kan du ta del av Webbstjärnans resursmaterial och guider. Här är några exempel:

Webbstjärnans artikel: Workshop med webbstjärnan i Malmö.

Webbstjärnan anordnas och drivs av .SE (Stiftelsen för Internetinfrastruktur) .SE ansvarar för svenska Internets toppdomän, .se. Kärnverksamheten är registrering av domännamn samt administration och teknisk drift av det nationella domännamnsregistret, samtidigt verkar .SE för en positiv utveckling av Internet i Sverige, bland annat genom Webbstjärnan.