Wow, vi är i Kanada!

Grupp av människor utanför stor glasbyggnad.
Hej! Nu har vi snart varit i Kanada i två dagar och mitt huvud är redan fyllt av tankar och intryck, ändå är det bara början på detta spännande äventyr...

Jag är här tillsammans med Kristina Westlund, Birgitta Henecke och Ana-Maria Deliv, och idag startade ICSEI konferensen här i Ottawa som vi deltar i. Hit kommer forskare, politiker och skolutvecklare från hela världen och delar med sig av sina forskningsstudier och utvecklingsprojekt. Med oss på resan har vi också våra politiker från förskolenämnden, Anneli Bojesson och Malik Chaudhry.

Kristina och jag kommer att hålla i en paper session om det förändrade modersmålsstödet för förskolan. Improving language support for multilingual Children- an ECEC practice example.

Det känns nästan overkligt att allt det som startade hösten 2013 nu ska få sätta spår ute i vida världen. Såklart otroligt spännande och det kan inte komma mer lägligt än nu då vi står inför en kommande utvärdering- och utvecklingsfas av arbetet med flerspråkighet i förskolorna i Malmö stad.

Förutom att själv presentera vår paper session kommer vi också att få ta del av andra intressanta föreläsningar och skolutvecklingsprojekt som sker här i Kanada och runt om i världen. Här kommer ett urval av föreläsarna:

  • Michael Fullan
  • Russel Bishop
  • Warren Simmons
  • Karen Seashore
  • Charlene Bearhead
  • Helen Timperley

Och många, många fler…….

När vi inte går på föreläsningar ska vi nätverka och knyta kontakter med länder som kan vara intressanta för förskolornas utveckling i Malmö stad. En hel dag kommer vi också att göra studiebesök på olika skolor och förskolor här i Ottawa, jag hoppas det blir intressant och lärorikt. Nu har vi en späckad vecka framför oss som jag hoppas ska ge mycket nya intryck och infallsviklar som vi kan ta med oss tillbaka till Malmö. Vi vill såklart att ni också ska få ta del av den ”goda kakan” och därför kommer jag att blogga under veckans gång, så fortsätt att hålla ögonen öppna och följ oss!

ICSEI= International Conferense for School Effectiveness and Improvement. Hålls 2017 den 7-10 januari i Kanada, Ottawa.

Här kan ni läsa mer om konferensen:

Home

Hälsningar från ett kallt men soligt Ottawa!

Maria (Mia) Rundquist Visser

Språkutvecklare i det pedagogiska utvecklingsteamet i område Söder