Publicerat:

100 svenska ord på arabiska och somaliska med bildstöd

Symbolbruket kan du ladda ner 100 svenska ord översatta till arabiska och somaliska samt material, som memory, för att träna på dessa. Det är gratis och bara att ladda ner som PDF och skriva ut! Har du programmet InPrint kan du dessutom ladda ner redigerbara filer.

Du kan följa Symbolbruket på Facebook för mer tips på t.ex. material med bildstöd.

13 Kommentarer

  Hej , jag använder liknande kort för att träna tyska med polska barn här i Tyskland. Jag saknar dock (precis dom de tyska korten) att artikeln står framför, i det här fallet en/ett. Annars perfekt!

  Håller med Helene som kommenterat här ovanför – en och ett måste med. Det är något som bara måste nötas in.
  Och ibland ytterligare ett tillägg, ett par gasögon, ett par byxor, till exempel.
  Skulle vilja ha memory-korten på dari också, till alla ungdomar som kommer från Afghanistan.

   Jättebra förslag om en/ett och ibland ett par. Om ni arbetar i en verksamhet där ni gör mycket eget material så kan jag verkligen rekommendera InPrint och då går det att lägga till själv i filerna. Annars kan det ju vara något att tipsa Symbolbruket/Hargdata om och så kan de kanske lägga till.

   Håller med om att dari vore toppen. Det hänger nog på att få tag på någon som kan översätta orden. Om någon har möjlighet att få till en översättning så kan nog Symbolbruket/Hargdata vara behjälpliga med att göra filerna.

  Jättebra … men vad vi behöver i min förskola är uttal före hur det stavas då våra barn (de flesta) ännu inte kan läsa … men de är kanske inte tänkta att användas i förskolan

  Hej! Materialet är mer anpassat för äldre barn/ungdomar. Det går ju att använda för yngre barn/barn som ännu inte läser men får ju då användas enbart muntligt och tillsammans med vuxen som själv pratar språken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.