Skolstart – Välkommen tillbaka!

alt=””
Välkommen tillbaka till ett nytt spännande läsår! Här på Malmö delar ser vi fram emot att dela med oss av inspirerande tips och idéer för att göra ditt klassrum till en engagerande och trygg plats för både elever och lärare.

När du möter en ny grupp eller ska samla din klass igen efter lovet handlar mycket om att lära känna varandra, återknyta relationer och utveckla samarbetet. Malmö delar tipsar om resurser för en positiv start på det nya läsåret. Vi har samlat en mängd skolstartsresurser under kategorierna “lära känna övningar”, “samarbetsövningar” och “ välkommen tillbaka”.

Lära känna övningar

För att skapa en välkomnande och inkluderande atmosfär i klassrummet är det avgörande att eleverna får möjlighet att lära känna varandra både till namn och som personer. Här hittar du roliga och effektiva aktiviteter som inte bara gör det lättare att komma ihåg allas namn, utan också uppmuntrar till att dela med sig av intressen och personligheter:

Samarbetsövningar

Att bygga en stark gemenskap och skapa ett samarbetsvilligt klimat i klassrummet är nyckeln till framgång under hela läsåret. Genom att introducera samarbetsövningar tidigt ger du eleverna verktygen de behöver för att arbeta tillsammans, lösa problem och stödja varandra. Dessa övningar är utformade för att främja kommunikation, tillit och laganda, vilket gör att eleverna känner sig bekväma att uttrycka sina idéer och samarbeta effektivt.  

Välkommen tillbaka

 Efter ett långt lov är det viktigt att hjälpa eleverna att återknyta kontakten med varandra. Dessa övningar är utformade för att bryta isen, uppdatera vänskapsband och skapa en varm och välkomnande atmosfär i klassrummet. Här finner du aktiviteter som stärker gemenskapen och gör övergången tillbaka till skolan smidig och rolig!

Många fler resurser finner du genom att söka på “skolstart” på Malmö delar. Vi önskar er en riktigt fin start på höstterminen!

Annika och Lena / Redaktörer på Malmö delar