Gå direkt till innehållet
Handavtryck i gult och rött.

Antirasistisk Kraftsamling

Publicerat: Skribent: Red. Pedagog Malmö

Malmös antirasistiska skolnätverk bjöd i maj in till en heldag, fylld med seminarier och workshops. Dagen vände sig till skolpersonal som vill levandegöra skolornas likabehandlingsplaner. I Pedagog Malmös film från dagen möter du några av de medverkande. 

– Vi träffas och får möjlighet att reflektera och inspirera varandra, och hitta sätt att få en fördjupad förståelse kring de här frågorna. I skolan har det direkt koppling till likabehandlingsarbetet, värdegrundsarbetet, delaktighet och inflytande, säger Gustavo Nazar, en av initiativtagarna till nätverket.

När nätverket träffades i maj var platsen Swedbank Stadion i Malmö. Föreläste gjorde bl.a. Hassela Movement, Afrosvenskarnas forum för rättvisa, Normbrytande rättigheterPeaceWorksMalmö UngdomscentralenMalmö mot diskriminering med flera.

Nystartat 

Malmös Antirasistiska skolnätverk är relativt nystartat. Nätverket består av personal från skolor i Malmö. Syftet är att lära av varandra, dela med sig, inspireras och tillsammans arbeta mot rasism och diskriminering. Nätverket arbetar gemensamt för alla barns rätt att leva fria från kränkningar.

Handavtryck och texten "Antirasistisk kraftsamling"Antirasistisk kraftsamling den 23 oktober 

Nästa träff kommer att hållas den 23 oktober, även då en heldag på Swedbank Stadion. Centrum för pedagogisk inspiration (CPI) och Normbrytande rättigheter (UMR) står för inbjudan. MFF i samhället är med i nätverket och är värdar även denna gång. Om du vill veta mer kontakta Gustavo Nazar, gustavo.nazar (@) malmo.se.

”Arbetet för likabehandling är en del av skolans värdegrundsarbete som handlar om att aktivt främja alla elevers lika rättigheter och möjligheter oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionshinder eller sexuell läggning.” Likabehandling, Skolverket.se 

Fortsatt läsning

Programmet från Antirasistisk kraftsamling, maj 2014.
Temabloggen #normbryt på Pedagog Malmö
Om det antirasistiska nätverket, Pedagog Malmö
Om det antirasistiska nätverket, Sydsvenskan

Text: Sara Arildsson
Grafik: allvectors.com/CC Attribution-Share Alike 3.0, Chris Munsey

6 Kommentarer

 1. Kollegor….ni är MAGISKA!

  ps tror att min mailadress är felaktig i artikeln.

  kramar/Gustavo

  1. Nu är det rätt mailadress även i artikeln :)

 2. Bra jobbat! Ni behövs mer än allt annat.

 3. Spännande! Vi har fått förfrågningar från Friends om att göra något liknande i Stockholm. Vad har ni på Pedagog Malmö bidragit med när det gäller detta?

  1. Hallo Pelle!
   Pedagog Malmö är inte med som arrangör. Men vi deltar på träffarna, filmar och skriver om nätverket. Gustavo som är med i filmen ovan, som är en av initiativtagarna till nätverket, arbetar på samma enhet som oss i kommunen.

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!