Pedagog Malmös tre redaktörer står bakom en datorskärm som visar sajten.

Nämen Pedagog Malmö, har ni en helt ny sajt?

– Javisst! Vi har skruvat ordentligt på det mesta och resultatet är en sajt med en tydligare, mer logisk navigering och en inbjudande design. Genom att vi på ett tydligare sätt delat upp artiklar, blogginlägg, filmer och poddar blir det lättare att hitta i materialet.

– En annan nyhet är att ”temabloggar” till viss del ersätts av taggar, som hittas i söksidan. Samtidigt som Pedagog Malmö fortfarande är en verksamhetsnära inspirerande plattform där skol- och förskolepersonal delar med sig av sin kunskap och sina erfarenheter så har vi utvecklat hur vi presenterar allt material. Sajten har funnit sedan 2011 och det blir lätt så att man genom åren bygger på nya funktioner och inslag tills man inser att det är dags att fokusera och välja, säger Fredrik Thunberg.

Hur hittar jag min favoritskribent?
– Ett ypperligt sätt att få överblick är att söka via skribent/upphovsperson – du hittar funktionen under ”Om oss” i menyn på förstasidan. Där samlar vi under varje namn blogginlägg, artiklar, filmer och poddar,  säger Mette Mjöberg Tegnander.

Hur gör jag om jag vill dela med mig på Pedagog Malmö?
– Det finns två vägar att gå; om du själv vill skriva blogginlägg eller kanske spela in en föreläsning där du pratar om din undervisning kontaktar du redaktionen på pedagogmalmo@malmo.se. Är detta inte något för dig, men vill du ändå dela med dig? Vi är tre redaktörer på Pedagog Malmö som regelbundet intervjuar pedagoger och skolledare och vi tar tacksamt emot tips! Tack vare allt som skolornas personal bidrar med kan vi vara relevanta och intressanta, säger Dahlia Naji.