Åk till Stockholm och gör det du gillar mest

Hej alla glada kolleger i när och fjärran!

Nu har alla ni som under visar i SO världens chans att åka på konferens i Stockholm och där diskutera era ämnen, lära er nya spännande IT-verktyg och inte minst lära känna massor av nya kolleger från hela Europa!

Läs och njut!

Kom ihåg att sista ansökningsdagen är den 30/8.

Surfa lugnt där ute!

Annie

Professional Development Workshops, PDW

Är du lärare i samhällsvetenskapliga ämnen och vill komma igång med europeiskt samarbete på temat Europa och EU? Nu har du chansen att anmäla dig till ett europeiskt seminarium i Stockholm torsdag 10 oktober – lördag 12 oktober 2013.

Under seminariet får du tillfälle att träffa och lyssna på spännande talare, reflektera kring frågor om europeisk identitet och nätverka med nästan 100 kollegor från hela Europa. Du får också se konkreta exempel på projekt och lära dig mer om hur du kan använda eTwinning för att samarbeta över gränserna. Seminariedeltagarna får också tillfälle att tillsammans med erfarna eTwinnare utveckla sin projektidé, hitta en eller flera projektpartner och registrera ett eTwinningprojekt under seminariet.

Seminariet vänder sig till lärare i samhällsvetenskapliga ämnen vid gymnasiet och grundskolans senare årskurser och genomförs på engelska. Arrangörer är de svenska och tyska ”National Support Service för eTwinning”; Universitets- och högskolerådet och Pädagogischer Austauschdienst der Kultusministerkonferenz.

Villkor

Erbjudandet riktar sig lärare i samhällsvetenskapliga ämnen vid gymnasieskolan och grundskolans senare årskurser. Erbjudandet gäller hela utbildningen, torsdag till lördag. Det är alltså inte möjligt att delta under endast en del av utbildningen, komma senare eller avvika tidigare.

Universitets- och högskolerådet står för konferenskostnad, logi, resa (de delar som kan beställas via vår resebyrå dvs. t ex inte lokaltrafik), samt de måltider som ingår i konferensen. Vi ersätter inte förlorad arbetsinkomst, vikariekostnader, försäkringar eller traktamenten. Vi ersätter inte utlägg mot kvitto.

Du som deltar ansvarar för att din rektor är informerad om villkoren.

Om du väljer att avstå från deltagande efter att biljetten är köpt behöver vi ett läkarintyg för att inte behöva debitera din arbetsgivare för kostnaden för biljett och konferensavgift.

Din motprestation som deltagare är att aktivt delta i utbildningen och utvärdering därav. Att du aktivt söker en eller flera projektpartner och startar ett eTwinningprojekt. Vi vill också att du efter utbildningens genomförande sprider information om dess innehåll i din organisation på lämpligt sätt, till exempel genom er webbplats.

Program

Preliminärt program:

Programme European eTwinning PDW, Stockholm 10-12 October 2013 (pdf)

Start- och sluttiderna stämmer, detaljer under dagarna kan komma att ändras.

Seminariet äger rum i centrala Stockholm.

Intresseanmälan

Intresseanmälan gör du via länken nedan, senast fredag 30 augusti.

Intresseanmälan eTwinning PDW, Stockholm 10-12 oktober (extern länk, nytt fönster)

Vi lämnar besked om vilka som fått plats 2 september.