Äntligen en examinerad Rektor

Knappnålen i glaslåda.

Så äntligen kan jag ägna min tid åt skolutveckling. Tre års hårt arbete är över och i måndags tog jag emot denna lilla vackra guldfärgade nål. Så hur ser jag nu tillbaka på min utbildning till att bli en ”Riktig rektor”? Var det värt all tiden? Var den lilla nålen och högskolepoängen värd all tid och resor ifrån familj och skola?

Jag kan inte säga annat än att jag har gjort en resa. En resa från att vara en engagerad skolledare med mycket skinn på näsan och inte rädd för att kavla upp ärmarna till att bli en reflekterande, utvecklingshungrande rektor fortfarande med mycket skinn på näsan men på ett annat sätt. Jag har utvecklats till en ledare med pondus! Kan man säga så? Vad menar jag då med en ledare med pondus? Jo jag känner att mina beslut är analyserade och reflekterade i mitt huvud ett antal gånger innan jag presenterar dem. Jag har en bra grund av juridik att stå på och jag ser det mesta som systematik.

Systematiskt kvalitetsarbete – vilket vackert ord säger jag till mig själv nuförtiden. Allt hänger ihop och grunden bakas in i själva organisationen. För mig skall detta långa ord vara välkänt bland all personal på skolan och bland våra elever – det värdefullaste vi har på vår skola. Allt skall byggas för att de skall vara nöjda – våra värdefulla elever! Hur ofta tänker vi på att utan dem så har vi ingen skola?
Så ja det var värt allt slit och all tid till reflektion kring mig själv som ledare och kring min organisation jag byggt runt omkring mig. Rektorsprogrammet har lyckats! Jag har förvandlats som ledare och så här med utbildningen i ryggen ser jag att detta var värt all tid det tog.