Apelgårdssjuor pristagare på InnoCarnival!

En check på 5 000 kronor.

Efter två års deltagande i InnoCarnival utan tillhörande live-festligheter fick äntligen våra nior vara där på riktigt! Så mycket folk på samma ställe! Härligt! De ställde dessutom ut ett urval av sina hållbara uppfinningar som de tävlar med i Unga Innovatörer.

 

Våra sjuor, som deltog i årets tävling i InnoCarnival har fått inställda workshops och tog därför till en nödlösning vad gäller tävlingsbidrag. De skickade in en av elevernas uppfinningar som tävlar i Unga Innovatörer och gick till final! Ansvarig uppfinnare Ayesha och hennes kompis Mehmoona gjorde en riktigt bra och väl förberedd pitch av uppfinningen Röklås på scen framför juryn och det slutade med ett välförtjänt andrapris och 5000 kr till klassen!

Som avslutning på denna händelserika fyradagarsvecka åkte jag idag tåget fram och tillbaka till Stockholm för att delta i uppstartskonferensen för årets Forskarhjälpen Läkemedelsjakten, där elever över hela Sverige ska hjälpa forskare vid SLU i Umeå att leta läkemedelsrester i vattendrag, spindlar och snäckor. Mycket intressant och viktigt ämne med en självklar koppling till de globala målen!