Apelgårdsskolan hjälper Världens Barn

En man och en kvinna står framför en stor tv-skärm.
Fika på Residenset; ett trevligt avslut på en givande dag som för oss började med att Sigrid Petersson från Världens Barn var på Apelgårdsskolan och träffade två av våra elever samt Senad och mig.

Efter att ha arrangerat Hållbarhetsmarknad på Apelgårdsskolan med samtidig insamling till Världens barn i ett par år kom det en inbjudan till fika på Residenset inför höstens Världens Barn-insamlingskampanj.

Jag och min kollega Senad Camo åkte dit. Förutom landshövdingen Anneli Hulthén var det regionansvarig Cecilia Andersson och kommunikationschef Sigrid Petersson från Världens Barn som var värdar.

Gästerna var från olika skånska lokalorganisationer så som Rädda Barnen, Röda Korset, Erikshjälpen, men även en representant från Saturnus, som säljer julglögg och skänker 1 kr per flaska till Världens Barn, samt en ung pianist, som underhöll oss med mingelmusik när vi kom och som brukar arrangera konserter till förmån för Världens Barn.

Vi bjöds på kaffe och tårta och Cecilia och Sigrid berättade om insamlingen och vi fick även tips på hur man kan arbeta med Världens Barns skolmaterial kopplat till de globala målen.

Senad och jag fick berätta om vårt arbete på Apelgårdsskolan där eleverna säljer egentillverkade varor och skänker hälften av intäkterna till Världens Barn samt honung som vi ”ger bort” mot ett förutbestämt bidrag till Världens Barn. De andra gästerna berättade om sina insamlingar och det var intressant att höra. Sammanfattningsvis var det ett trevligt avslut på onsdagen, vilken för oss började med att Sigrid från Världens Barn var på Apelgårdsskolan och träffade två av våra elever samt Senad och mig.

Nästa vecka är det dags för hållbarhetsmarknad igen på Apelgårdsskolan och ni som har vägarna förbi är hjärtligt välkomna på torsdag 5 oktober mellan 14.45 och 17.15.

Personer sitter vid ett bord och fikar i ett rum med högt i tak.