Apelgårdsskolans åttor på NO-dag på Tivoli i Köpenhamn

Efter att ha gått till final i InnoCarnival 2016 där våra elever från Apelgårdsskolan ställde upp med det stiliga tävlingsbidraget Zlatan Plaza, hamnade de på en mycket hedrande fjärdeplats.
Elevernas 3D-modell på bord.De vann ett fint pris med en mängd Fair Trade-produkter, vilka skänktes av Miljöförvaltningen. Dessa produkter lottades ut till våra elever på skolavslutningen.

Bod med utställning av olika prylar.

 

Och igår var det äntligen dags att åka på den resa, som vår skolledning belönade eleverna med efter väl utfört arbete med InnoCarnival!

Karusell på Tivoli.
Resan till Tivoli i Köpenhamn och deras Faglige dage blev en heldagslektion som vi förberett ämnesövergripande i skolan under de första dagarna på terminen (det efterarbetades och utvärderades idag). Eleverna utrustades med uppgiftshäften, pennor och matsäck från skolmatsalen. Till några experiment behövdes plastmuggar och till och med en badrumsvåg. Sedan arbetade våra elever med uppgifter kopplade till hastighet, massa, tid, energi och andra naturvetenskapliga fenomen samtidigt som de åkte karuseller. När uppgifterna var avklarade var det dessutom gott om tid kvar att åka många fler karuseller innan vi skulle åka hem.

 

Kan det bli bättre? Ja – det kan det faktiskt!

 

Solen sken från en blå himmel hela dagen, alla hade roligt och på hemresan fick våra elever beröm av busschauffören för sitt trevliga uppträdande! Vilken toppendag!