Att uppmuntra läslusten

När Eric Haraldsson och Rebecca Borg talar om litteratur och läsning är det inte bara läsförståelsen som står i centrum. Läslusten är minst lika viktig. Kanske rentav ännu viktigare!

I veckans film får du höra mer om Rebeccas och Erics läsfrämjande arbete.

Dina cookie-inställningar hindrar dig från att se innehåll från YouTube. Du kan enkelt ändra dina inställningar för Funktionella cookies, så att du kan ta del av innehållet.

Eric och Rebecca är skolbibliotekssamordnare för grundskolorna i Växjö kommun, men arbetar också på två av Växjös kommunala grundskolor – Centrumskolan och Ringsbergskolan. Båda skolorna har utnämnts till att ha Skolbibliotek i världsklass.

Inför julen 2013 gjorde biblioteken på Centrumskolan och Ringsbergskolan en digital författarjulkalender. Varje dag uppmärksammades en ny författare i kalendern. Konceptet blev oerhört uppskattat på skolorna och intresset för författare och deras böcker ökade. Under våren drog skolorna igång en skrivarstafett. Tanken var att framhäva barnens författarskap. Historien skrevs av 28 klasser och sex barn- och ungdomsboksförfattare tillsammans.

Julkalendrarna hittar du på:
barnbokskalendern.blogspot.se
ungbokskalendern.blogspot.se

Se tidigare filmer från Växjö:

Växjös skolbibliotek i världsklass – vad är tricket?

Konsten att vara en del av verksamheten

Konsten att ifrågasätta 

Text: Karin Ahlstedt