Nytt på Malmö delar
Bokningsbara resurer i Malmö – vilka möjligheter det ger!
Det är lätt att glömma de bokningsbara skolresurserna i Malmö. Ofta återkommer läraren till det som man redan känner till. Jag blev påmind i veckan av två studenter från Malmö universitet när de intervjuade mig.
Via pedagogiska kartor kan du få en överblick över bokningsbara skolresurser som ni kan besöka med klassen. De resurser som finns i kartan är de resurser inom Malmö stad, kommunala bolag eller organisationer som samarbetar med Malmö Stad och som erbjuder pedagogiskt stöd i form av personal. Dessa aktiviteter är kostnadsfria för skolorna i Malmö och anknyter till stadens drift eller historia. Här hittar du:
- Marint kunskapscenter, här kan man lär sig mer om livet under ytan i Öresund. För de som vill åka dit på egen hand finns ett material framtaget i biologi åk 2-3 och en låda med verktyg att låna för dagen.
- Kretseum tar emot klasser och arbetar med ”Den hållbara staden” med fokus på vatten.
- Augustenborgs Takträdgård & Ekostad – stadsgrönt kunskapscentrum, här finns flera alternativ att ta del av via hemsidan.
- Guldängen, en bygglekplats med odling. Här kan du tillsammans med Växtverket planera aktiviteter.
- Stadsarkivet, tillsammans med Stadsarkivet kan skräddarsydda besök skapas. Det finns också färdiga alternativ.
- Sysav, här får man lära sig mer om hållbar utveckling och avfallshantering. Det finns också ett material framtaget i geografi, Vad är det jag kan göra åk 4-6, för förberedelse och efterarbete av besöket.
Ytterligare skolbesök som kan bokas, men som inte finns under bokningsbara resurser utan direkt kopplade till lektionsmaterial och ämnet religion är för tillfället: