Malmöpedagog utvecklar sitt lärande vid Stanford

Ungdom har webbkamera på huvudet.

Daniel Pamp arbetar som lärare i matematik, NO, programmering och IKT- utvecklare på Gullviksskolan. Nyligen blev han tilldelad ett stipendium från en av Wallenberg-stiftelserna. Daniel kommer att få åka till Stanford University i sommar och läsa ”Transforming Teaching and Learning with Technology” på universitetets Advanced Teachers Program.

Daniel Pamp framför träd.
Daniel Pamp

– Jag har blivit antagen utifrån mitt arbete med att utveckla IKT på skolan. Jag vill integrera programmering i den ordinarie verksamheten på skolan. Istället för att tänka på det som ett eget ämne tror jag på att arbeta ämnesövergripande. Tanken är att kursen i Stanford ska möjliggöra för mig att utveckla detta, säger Daniel och fortsätter:

– Det ska bli jättespännande. Jag har aldrig studerat utomlands. Det ska bli roligt att få möta lärare från andra länder och diskutera vad som fungerar, och vad som inte fungerar hos dem.

Den 21 maj reser Daniel till Stockholm för att träffa de andra som åker till Stanford från Sverige. Utbildningen börjar den 4 juli och varar i 3 veckor.

Läs mer om stiftelsen Marcus och Amalia Wallenbergs minnesfond & Advanced Teachers Program

Läs mer om Daniel Pamps arbete på Gullviksskolan 

Text och foto: Sara Arildsson
Utvald bild: colourbox.com