Del 10: VI LYCKADES!! BARNS RÖSTER GÖR SKILLNAD!

I november 2021 drog treårsavdelningen Krokodilen på Sjöhästens förskola igång ett gediget arbete för en säkrare miljö i området tillsammans med barnen, vårdnadshavare, andra förskolor, förskolans ledning och grannar i området. (Längst ner är det länkat till mina tidigare inlägg som fångat en del av den häftiga resan som sen följde!)

Här hittas också en intervju hos Pedagog Malmö: ”Treåringar driver fråga om trafiksäkerhet i Malmö”.

Vi nådde inte fram när det kommer till kraven om övergångsställen, men hela arbetet i sig kändes oavsett otroligt meningsfullt och stärkande. Med det sagt fanns det såklart inte på kartan att vi skulle nöja oss utan några förbättringar alls. Och tillslut blev vi också lovade det. Sen gick det en sommar, höst och vinter.

Men idag plingade det till i mobilen. Det var en bild på att ett farthinder höll på att installeras utanför förskolan!! Och sen när jag cyklade förbi på eftermiddagen såg jag att det var hela fyra farthinder som placerats runt om i området. ALLTSÅ VAD SKA MAN SÄGA. Barnen som var med och drev denna kampen tillsammans med sina pedagoger, kompisar på förskolan och familjer – kommer nu varje dag under sin resterande förskoletid få se ett konkret resultat av att de stod upp för deras säkerhet och höjde sina röster tillsammans. Vilket minne, vilken stolthet, vilken kraft, att bära med sig nu och framåt i livet.

Allt är möjligt med framtidshopp, beslutsamhet och gemenskap som ledstjärna.

Tidigare inlägg i serien:
Share this…