Arkitektur och stadsutveckling i undervisningen

Fontän i stad.

Staden förändras omkring oss. Det byggs, det rivs, det grävs. Kan vi använda detta i skolans undervisning? På vårt seminarium den 24 maj så ska vi ge exempel på det.

Vi möts på Dansk Arkitektur Center i København den 24 maj kl 13-16 för idéutbyte och lärande samtal med kollegor och arkitekter.

På programmet:

Luise Holm-Rathje, undervisnings-og udviklingsansvarlig; Dansk Arkitektur Center: Presentation av deras pedagogiska utbud.

Vladka Glumac, lärare: Om hur Drottninghögsskolan i Helsingborg och stadens arkitekt tillsammans arbetade med stadsdelsutvecklingen i området.

Emina Kovacic, stadsarkitekt i Karlshamns kommun:  Om att  inkludera barn och unga i stadens planerinsgprocesser.

Ingrid Svetoft, arkitekt och teknologie doktor  på Halmstads högskola: Undervisning i arkitektur och stadsutveckling för olika målgrupper.

Workshop med Katarina Carlsson, Platskultur (tidigare arkitekt i Helsingborgs stad).

För vem? För alla lärare, då arkitekturen kan användas i de flesta ämnen och som en bro mellan dem. Tittar man på Dansk Arkitektur Centers utbud för skolor så finner man t.ex program för matematik, bild, samhällskunskap, historia Se här!

Seminariet är gratis men du måste anmäla dig till mig senast 15 maj: marianne.bomgren@malmo.se

Jag hoppas att vi ses!

 

Seminariet är ett samarbete mellan Skoletjenesten Öresund, Platskultur, Ingrid Svetofts Arkitektkontor och  Skoletjenesten på Dansk Arkitektur Center.