Det snackas om…

News står med plastbokstäver.

Ett säkert helgtecken är att Pedagog Malmö publicerar sitt nyhetsbrev. Varje vecka sammanfattar vi några av de skolnyheter som har publicerats under veckan – framförallt med fokus på Malmö – men också nationellt och internationellt.

I måndags var det Källkritikens dag. På Möllevångsskolan jobbar man för att ge eleverna ett kritiskt förhållningssätt redan från dag ett i skolan. Läs Svenska Dagbladets artikel här och läs också om hur Möllanmediateket jobbar med källkritik här.

Landets första kull av lärarassistenter är snart klara med sin utbildning. 16 elever har gått på Munka folkhögskola och nu väntar arbetslivet. Läs mer här.

De nöjdaste och tryggaste niorna i hela Malmö finns på Lindängeskolan. Detta är resultatet av ett målmedvetet arbete menar rektorn. Läs mer här.

Hur fördelades pengarna från lärarlönelyftet egentligen? Lärarnas tidning har gjort en interaktiv karta där du kan zooma in och se hur pengarna fördelades mellan de kommunala huvudmännen. Läs och klicka här för att få veta mer.

Illustration: Colourbox