Det snackas om…

Ordet news står i färgglada block.

Då är det dags att sammanfatta några av veckans skolnyheter i Pedagog Malmös nyhetsbrev.

Frågan om IKT-arbete i skolan är en het potatis. Ofta finns det en grupp som brinner för utvecklingen, en grupp som vill lära sig mer och en grupp som inte ser någon vinst med arbetet. Daniel Pamp, lärare och IKT-utvecklare i Malmö, ger sina bästa tips för att få igång IKT-arbetet – ett arbete som enligt honom måste ske kollektivt. Här kan du läsa artikeln. 

På Cybergymnasiet i Malmö har man senarelagt skolstarten på morgonen. Något som både lärare och elever upplever som positivt – både utifrån närvaro och nöjdhet. Här kan du läsa artikeln. 

Efter att ha begärt in lönestatistik från för grundskolans rektorer kan man se att skolledare i Stockholm tjänar mest i Sverige. Lönerna ligger nästan 20 000 kronor högre än övriga riket. Här kan du läsa om statistiken. 

Så här i clownskräckstider där rapporterna om skrämmande clowner kommer titt som tätt så kan det vara bra att faktiskt påminna sig om att clowner också är en källa till glädje. Något som eleverna på Örtagårdsskolan på Rosengård har fått uppleva. Här ser du inslaget från SVT. 

Foto: Colorbox