Det snackas om…

Ordet news bildas av färgglada pusselbitar.

När helgen nalkas är det dags för Pedagog Malmös redaktion att sammanfatta några av de skolnyheter som har publicerats under veckan.

Sedan en tid tillbaka har en så kallad hyrrektor kunnat vara en lösning för att lösa bristen på skolledare. Men nu är marknaden i gungning efter att Skolinspektionen har slagit fast att en rektor ska vara anställd av huvudmannen. Läs mer om beslutet genom att klicka här. Utbildningsradion har gjort ett radioinslag om bristen på rektorer. Det kan du höra genom att klicka här.

I en rykande färsk rapport från Folkhälsomyndigheten rapporteras det om att andelen unga som lider av psyskisk ohälsa har mer än fördubblats sen 80-talet. Myndigheten skriver att en del i ökningen kan bero på att det finns brister i skolans funktion. Bland annat att lärare inte hinner bygga upp relationer till eleven. Läs en sammanfattande artikel här och om du är intresserad av hela rapporten så hittar du den här.

Den återkommande frågan kring ämnes- eller kursbetyg i gymnasieskolan kan ha tagit ett steg närmare ett svar. I veckan tillsatte regeringen en ny utredning kring hur ett införande av ämnesbetyg skulle kunna se ut. Läs mer om det här.

Illustration : Colourbox