Det snackas om…

News står på tangtbord.

Fredagen är kommen och det har blivit dags att sammanfatta några av de skolnyheter som har publicerats under veckan som har gått.

Lärarförbundet har under veckan utsett Landets bästa skolkommun. För femte året i rad var det Vellinge kommun som knep första platsen. Malmö förbättrade sig med fyra placeringar jämfört med året innan. Men trots det ligger Malmö stad i botten på listan på plats 220 av 290. Nyfiken på varför? Eller vill du jämföra med en annan kommun. Gå in och läs här. Vill du läsa om Vellinges arbete så hittar du en artikel här.

Livsmedelsverket har under veckan presenterat matråd till skolor. Bland annat hoppas de att skolmåltiderna ska användas ännu mer i undervisningen. Här kan du läsa och höra ett inslag från Sveriges Radio kring de nya råden. Vill du läsa råden i helhet så hittar du dem här. Och är du nyfiken på hur du kan göra i praktiken så rekommenderar Pedagog Malmö att följa Sofia Lönnquists blogg. Hon jobbar som måltidsutvecklare och utvecklingspedagog i Malmö.

Det var svårt att prata om viktkurvor för barn och för att lösa det har skolsköterskan Anette Ekqvist tagit fram en samtalsmetod som stöd. Läs mer om hennes arbete här.