En lampa i fickan

On och off för telefon.

Första december och vintermörkret råder. Men jag ska göra ett försök att lysa upp din tillvaro. Dagens apptips är Ficklampa.

Innan jag laddade hem Ficklampa tände jag ofta skärmen på telefonen och försökte lysa på saker. Men med måttlig frustration som följd, eftersom skärmen varken lyser speciellt starkt eller precist.

Ficklampa förvandlar helt enkelt kameran på baksidan av din iPhone/iPad till en lampa. Och den lyser ordentligt. Du kan välja mellan ett stadigt ljus, olika hastighet av blinkande ljus och varningsljus.

Jag har faktiskt använt den en hel del. Ficklampa är gratis och finns till iPhone, iPod touch och iPad. Ficklampa kräver iOS 4.1 eller senare.

/Sara Arildsson

  Pedagog Malmö – ditt ljus i vintermörkret

Appar till din iOs-enhet (iPhone eller iPad) laddar du hem via ikonen AppStore som finns som standard på din iPhone/iPad. Du måste skapa ett konto för iTunesStore för att kunna ladda hem appar.

Appar till din Android-enhet (smartphone eller lärplatta) laddar du hem via ikonen Google Play Store (tidigare Market Place) som finns som standard på din smartphone/lärplatta.