Gallrade böcker smyckar staden under Malmöfestivalen

Foto: Malmö konsthall

Papper är årets tema för Malmöfestivalen. Förra året smyckades Malmö under två augustiveckor av vackra och kreativa stickningar i allas dess former och i år är det papprets tur att pryda staden.

I samband med sammanslagningen av de tre biblioteken på Malmö latinskola, Mediegymnasiet och Heleneholms gymnasium skänktes ca 10 000 gallrade böcker till bokkalaset och Pappershuset. Nu kan malmöborna se dessa böcker i nya formationer runt om i staden under Malmöfestivalen.

Foto: Malmö konsthall

I Pappershuset på Stortorget har under två veckor pågått ett gediget konstprogram med en mängd spännande workshops. Jag besökte Pappershuset idag med förhoppningen att få se de mest fantastiska konstverk, men det fanns inte så mycket att beskåda.

Foto: Karin Ahlstedt

Under dagen hade flera klasser kommit för att skapa men nästan alla elever tog med sig sina kreationer hem. Så det fans inte så mycket papperskonst att ta del av. På plats fanns dock en klass från Humfyskolan och de visade stolt upp några av sina alster innan de packade ihop och tog med dem hem.

I morgon fredag mellan 11.00 och 20.00 har du chans att komma och arbeta med vik och veck i spännande former tillsammans med Malmö konsthall. Till exempel kan du förvandla begagnade böcker till skulpturer och är du sugen på att teckna, kan du göra din egen blädderberättelse. ”Slutet är början – skapa nytt på Malmöfestivalen av skolornas gamla böcker”.

Text: Karin Ahlstedt

Foto: Malmö konsthall