Håkans dokumentationsappar

Tre appar på hög.

Man sitter i förarsätet på traktor.
Håkan Ekberg, pedagogisk IT-samordnare på Frans Suell och Jörgen Kocks gymnasium, delar med sig av sina tre favoritappar:

Appen EvernoteEvernote

Jag gillar Evernote för den fungerar på alla sorters plattformar. I Evernote samlar jag alla mina anteckningar som inte är kalenderhändelser. Sedan kan jag ta fram dem på vilken dator som helst. Pris: 0 kr. (Plattform: iOSAndroid & BlackBerry)

 

 

Appen kamera på iphone.Kameran

Kameran tycker jag är ett fantastiskt dokumentationsverktyg. Man slipper skriva – bara att fotografera. Jag kombinerar kameran ofta med Evernote där jag sparar de bilder som dokumenterar något särskilt. Pris: 0 kr. (Plattform: iPhone 4, iPd 2, iOS 5.1 eller senare)

 

 

Appen imovie.

iMovie

Att göra en film är ett roligt sätt att dokumentera. Det går snabbt att göra enkla filmer i iMovie av både foton och videoklipp. Jag tycker det är roligare att använda rörlig bild vid presentationer istället för Keynote. Pris: 38 kr. (Plattform: iOS)

 

Håkans sommmar
Sommaren ägnar Håkan åt att sola, grilla, utflykter med familjen, lägga lite klinker i huset – helt enkelt ha det gott.

Ikonen för appen app store.Appar till din iOs-enhet (iPhone eller iPad) laddar du hem via ikonen AppStore som finns som standard på din iPhone/iPad. Du måste skapa ett konto för iTunesStore för att kunna ladda hem appar.

Ikonen för appen google play store.Appar till din Android-enhet (smartphone eller surfplatta) laddar du hem via ikonen Google Play Store (tidigare Market Place) som finns som standard på din smartphone/surfplatta.

 

Text: Charlotte Christoffersen