Hållbarhet och Earth Hour på Malmö delar

En bild på jordklotet och en fjäril.
Den 25 mars klockan 20.30 - 21.30 är det Earth Hour - då låter vi planeten vila en timme för att vara med och begränsa den globala uppvärmningen. I samband med detta är temat för veckan på Malmö delar “hållbarhet” och olika sätt att uppmärksamma och jobba med detta i skolan! Tipsen handlar om vår enda planet och dessutom kan ni samla vårtecken och jämföra hur vårens framfart har förändrats.

Earth Hour – vad kan du göra?

I den här resursen hittar du 4 olika roliga övningar som ni kan göra i samband med Earth Hour men också för att under hela veckan väcka tankar och funderingar kring en mer hållbar livsstil. Välj en eller flera övningar som passar just dina elever! 

Om strömavbrott och att spara energi 

I den här resursen får eleverna börja fundera kring hur man kan förbereda sig på strömavbrott så att man är beredd och inte rädd. De får också resonera och fundera på hur mycket som är beroende av elektricitet och om hur man kan hjälpas åt att spara elektricitet. 

Vattnet i staden 

Vattnet i staden är ett lektionsmaterial som vänder sig till årskurs 4 och innefattar förutom arbete i skolan två studiebesök, ett på Kretseum och ett på avloppsreningsverket i Klagshamn.

Spana efter vårtecken! 

Våren är snart här, eller? Leta vårtecken och varför inte rapportera era vårtecken till Vårkollen.se. Tillsammans med forskare vill Svenska Botaniska Föreningen ta reda på hur snabbt våren utvecklas över vårt vackra land. De är intresserade av att mäta hur vårens ankomst förändras. Detta är möjligt eftersom det finns uppgifter (100 år tillbaka i tiden) att jämföra med. Bidra ni med! Leta vårtecken och rapportera in till Vårkollen. Eller njut av nöjet att fånga in vårens spår med vårt vårbingo. 

Vi önskar er en fin vårvecka!