Hej du som beställer skapandematerial och lekmaterial!

Elev klipper i papper.

Arbetet mot ett kemikaliesmartare vardag för barn går framåt i Malmö stad. Lek och skapande är en viktig del i alla barns liv. Att få utlopp för kreativt skapande, fantasi, intellektuella utmaningar och fysisk aktivitet har stor betydelse för utvecklingen. En sak som vi i Malmö stad arbetar mycket med är att se till att vi får schyssta saker till bra priser och det arbetar vi med i upphandlingsprocessen. Under hösten fick vi ett nytt ramavtal för Skapandematerial (september 2017) och nyligen blev ramavtalet för Lekmaterial klart (februari 2018).

 

Här får du handla lekmaterial respektive skapandematerial

Lekmaterial (en leverantör)

  • Lekolar AB

Skapandematerial (två leverantörer)

  • Aba Skol
  • Lekolar AB

De nya avtalen består av ett på förhand nog valt grundsortiment som uppfyller våra höga ambitioner vad gäller pedagogik, funktion, kvalitet, ekonomi och miljö- och kemikalieegenskaper. Utvecklingspedagoger vid förskoleförvaltningen har arbetat med att ta fram grundsortiment och dessutom medverkat vid utvärdering av de produkter som offererats inom detta sortiment.

Tänk på att alla beställningar av skapandematerial och lekmaterial ska ske via Malmö stads e-handel Marknadsplats som du hittar i ekonomisystemet Ekot.

Handla i första hand produkter som ingår i grundsortimentet (blå boll) eller miljömärkt (grön boll). Grundsortimentet (blå boll) är bra produkter som valts ut speciellt.

Finns inte det du letar efter i Ekot, kontakta då upphandlingsenheten som har kontinuerlig dialog om sortimentet med leverantörerna.

 

Text: Matilde Törnqvist