Intuitiva Skulpturer

Den sista workshopen inom ramen av Skapande Skola arbetet gjordes av konstnären Ingrid Sandsborg som arbetar med olika projekt som riktar sig till barn och skolor via MuralCentralen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I workshopen Intuitiva Skulpturer fick eleverna ta del av en presentation om Ingrid Sandsborgs konstnärskap och de taktila verk som Ingrid tidigare arbetat med. Verken väckte många reaktioner och nyfikenhet och resulterade i intuitiva skulpturer där enkla material som pappersremsor, tejp och häftapparater gav upphov till geometriska och insiktsfulla skulpturer. Här nedan kommer resultatet!

Sammanfattningsvis har det har varit ett roligt och utvecklande Skapande år. Eleverna har utmanats i att använda det taktila sinnet, övat på att samarbeta och genom olika medier och workshop haft möjlighet att kliva utanför sin comfort zone. För vissa har de okonventionella medierna hjälpt till att komma över hinder i att uttrycka sig eftersom det kravlösa i att använda sådana medier skapar ett mer lekfullt och tillåtande klimat.

I Möten och Medieringar skriver Anders Marner om att den kunskap vi får via sinnena inte finns vid sidan av en kognitiv process utan borde istället ses som en kognitiv process i sig.  Men även en kognitiv process som bygger på sinnena behöver byggas upp genom en progression, från att förstå ett sinne till att kunna tillämpa det som kunskap. Där kan kreativa läroprocesser vara till stor hjälp om den ses som en ram för främmandegörande av tankar, idéer och medier och där något så välbekant som våra sinnen kan ses i ett nytt sammanhang. Allt detta tar tid…

Med detta sista blogginlägg kommer även en hälsning inför sommarlovet – ha en riktig glad sommar!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ingrid Sandström visar sina tidigare verk där det taktila sinnet varit en viktig del.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Efter en inspirerande presentation om sin konst och konstnärer som arbetar med upprepning av former som t.ex. Tony Cragg presenterades dagens workshop och de material som skulle användas.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Här nedan bilder från workshope med elever i årskurs 8.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

s

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Se även tidigare inlägg:

Taktila teckningar del 2

Taktila teckningar del 1

Bakade Skulpturer

Rullande Mattor

Det Taktila Lärandet