Julhälsning från Centrala elevhälsan

Tecknad igelkott går ombord på buss.

Nu är det slutet på december och detta är sista inlägg för Elevhälsans blogg för 2018.

Idag tänker jag inte skriva om mitt vardagliga jobb som Samordnande logoped i Centrala Elevhälsan profession, det tar jag en annan gång. Jag tänker visa en kort film som väckte många tankar utifrån bland annat min profession och roll i Elevhälsan. Vad är en lyckad Elevhälsa? Hur hjälper vi dem som behöver hjälp mest?

 Under sista tiden har jag stött på många olika fina uttryck som bubblar i sociala medier, artiklar och rapporter … Alla har rätt att funka olika!….  Tillgänglig lärmiljö för alla! Kompetensutveckling!…..Elevhälsans roll i skolan…… Rätten till kommunikation! …Hälsan som självklart mål i skolan!… Huvudmannens ansvar… VEBS- varje elevs bästa skola!…. 

Många kloka tankar om rättigheter och ansvar, evidensbaserad forskning och beprövad erfarenhet! Många projekt och pågående arbete om att göra skillnad varje dag!  Mycket kunskap och kompetens och många som brinner att göra skillnad.

Men glöm inte mycket kärlek och många kramar…..Med denna korta film som säger mer än 1000 ord om att göra skillnad önskar jag er …..

https://www.youtube.com/watch?v=Icx7hBWeULM

 God Jul och Gott Nytt År