Kan vi stå emot den stora vågen?

Man står framför klass i vita skjortor.

För den som inte kan undvika att följa valrörelsen i USA och den senaste månadens utveckling kring de valmöten som den republikanske kandidaten Donald Trump anordnar, kommer denna vecka ett filmtips från vår egen strömmande media-server.

Die Welle är regisserad av Dennis Gansel och baserar sig på Todd Strassers roman The Wave. Boken bygger i sin tur på verkliga händelser på en skola i Kalifornien år 1967. Filmen berättar om en projektvecka på en tysk gymnasieskola där eleverna får välja det tema som intresserar dem. Den populäre läraren Rainer Wenger har motvilligt tilldelats ämnesområdet autokrati, och väljer en allt annan än en konventionell väg för att förklara och visa vad det handlar om. Die Welle passar bra in i samhällskunskapen och den belyser vikten av att hela tiden vara uppmärksam på hur ömtålig vår demokrati är. Kraften att våga ifrågasätta är alltid viktig och den sätts alltid på prov när andra krafter vill ta bort möjligheten. Se den och diskutera hur (om) den passar in i vår egen samhällsförändring.

Dina cookie-inställningar hindrar dig från att se innehåll från YouTube. Du kan enkelt ändra dina inställningar för Funktionella cookies, så att du kan ta del av innehållet.

Hela filmen finns tillgänglig som strömmande media (länk till Selma):
http://selma.pedc.se/record=b1256308~S4*swe