Konsten att ifrågasätta

I veckans film inleder Eric Haraldsson med följande ord: ”En sak som gör oss till ett skolbibliotek i Världsklass är att vi hela tiden ställer frågan – varför?”

Eric arbetar tillsammans med Rebecca Borg som skolbibliotekssamordnare för grundskolorna i Växjö kommun, men arbetar också på två av Växjös kommunala grundskolor – Centrumskolan och Ringsbergskolan. Båda skolorna har utnämnts till att ha Skolbibliotek i världsklass.

I våras åkte Pedagog Malmö till Växjö för att ta reda på mer om vad som gör att just så många skolbibliotek i Växjö fått nämnda utmärkelse. Vad är tricket? Hör Eric och Rebecca berätta om konsten att ifrågasätta och andra framgångsfaktorer.

Dina cookie-inställningar hindrar dig från att se innehåll från YouTube. Du kan enkelt ändra dina inställningar för Funktionella cookies, så att du kan ta del av innehållet.

Rebecca och Eric gör nästan inget som är oöverlagt. I allt de tar sig för finns alltid ett syfte med tydliga mål. Ju tydligare mål man skapar, desto större är chansen att faktiskt nå dem.

-Det gäller att undvika att göra som vi alltid har gjort. Annars kommer vi att få samma resultat som vi alltid har fått, poängterar både Eric och Rebecca.

Text: Karin Ahlstedt

Se tidigare filmer från Växjö:

Växjös skolbibliotek i världsklass – vad är tricket?

Konsten att vara en del av verksamheten