Kortfilmsfestival direkt i klassrummet

Texten

När man inte har tillräckligt med tid för att se långfilmer i klassrummet, är det bra att det finns gott om kortfilmer att välja ifrån. URs Kortfilmsklubben är en bra plats att söka sig till om man vill ha tag på bra kortfilmer som inte är längre än 20 minuter. Då finns det dessutom alltid tid över till diskussioner, vilket alltid är viktigt i sammanhanget. Alla filmer från UR finns även i Selma som strömmande media, men för er som inte arbetar inom Malmö stad hittar så är URs material oftast tillgängligt för alla på deras hemsida. Veckans filmexempel kommer från Nya Zeeland, det finns även film från många andra länder. Kortfilmsklubben finns tillgänglig på flera språk, förutom engelska finns även filmer på bl a arabiska, spanska och italienska.

roof_rattling900
Klicka på bilden för att komma till visningssidan i Selma. Där finns även länkar till både UR och NE för er som inte arbetar inom Malmö stad.

Till varje film finns även arbetsmaterial som man kan utgå ifrån i diskussionen kring filmen. Många av frågorna där kan man med fördel göra tillgängliga innan filmen för att träna eleverna på att uppmärksamma vissa specifika detaljer, något som kommer mer naturligt när man har gjort det några gånger. Alla kan bli bättre på att titta på film och det roliga är att det bara finns ett sätt att öva på, så ladda TV/video/dvd/dator/projektor och börja din träning.