Läsårets topp fyra på Malmö delar

Bilden visar färgglada blommor med texten

Malmö delar avrundar läsåret med att presentera de fyra mest besökta sidorna under läsåret. Topp-fyra-listan innehåller en bred variation av arbeten. Klicka på rubrikerna nedan så kommer du till resurserna. Kanske kan de vara något för dig!

1. Etiska dilemman

Allra flest besök har den här resursen i religion (åk 7-8) om etiska dilemman. Du får både med dig en mall för etiska dilemman samt potentiella dilemman för eleverna att klura över. Du får också en bakgrund till området genom den pedagogiska introduktionsfilmen om pliktetik, konsekvensetik och sinneslagsetik.

2. Brain breaks i klassrummet

Här hittar du ett stort och ämnesövergripande arbetsområde för alla åldrar. Du får ett smörgåsbord av brain breaks, det vill säga pulshöjande aktiviteter som du kan ta med dig rätt i in klassrummet. Du hittar runt 70 övningar under olika teman, exempelvis pedagogiska pauser, roligt med rörelse, skoj med samarbete, kreativt och krävande. 

3. Ordlista i matematik översatt till andra språk

På plats nummer tre hittar du begreppsordlistor i matematik. Här presenteras matematiska begrepp som cirkeldiagram, medeltal och decimalform översatt till bland annat arabiska, pastho, turkiska och persiska. 

4. Att göra en bra analys

I den här resursen får du en 10 minuters film till både ett vad och ett hur du gör en analys. Vad är en bra analys? Hur gör du en bra analys? Resursen innehåller också elevers analyser och bedömningsexempel som är tillämpbara i geografi, historia, religion och samhällskunskap.

#skolstart

Till hösten ses vi igen! Vill du redan nu tjuvkika på smörgåsbordet av diverse små övningar som lämpar sig för skolstarten? Sök på #SKOLSTART. Där hittar du “lära-känna-övningar” och “samarbetsövningar” för olika åldrar.