Logga in hos kulturen del 2

Barn tittar på läsplatta och pekar.

De digitala kulturerbjudandena ökar stadigt. Teatrar, museer och andra öppnar digitala rum för oss alla att ta del av. Här kommer en fortsättning på bloggen Logga in hos kulturen.

Teater

Riksteatern Play erbjuder ett urval av vårens produktioner. Bland annat kan du se ”Du har hela livet, habibi” om att växa upp i ett mellanförskap och känna sig som en utomjording. En skolföreställning för åk 7–9.

Dramaten Play hittar du ett antal klassiska uppsättningar med texter av Strindberg, Molière och Bergman. Här finns också Liv Strömquists humoristiska och feministiska föreställning ”Liv Strömquist tänker på dig”. Dessa föreställningar lämpar sig bäst för högstadiet. På samma playsida finns även föreställningar som vänder sig till de yngre skolåren.

Även Kulturhuset stadsteatern har en playsida där du hittar erbjudanden för Barn & Ung. Här kan du få dramaövningstips och en liten inblick i Marionetteaterns verkstad.

Musik

Kungliga Operan Play kan du bland annat ta del av klassiska verk som Carmen i fyra akter och ett inspelat premiärsamtal med teamet bakom. Du kan också få följa med bakom kulisserna i dokumentärserien Livet på operan. 22 april blir det premiär för en konsert för barn & unga.

Musik i syd channel finns konserter för barn och unga och 22 april kl. 10:00 livestreamas föreställningen/konserten Rymdrytmik med Karin och Pax.

Konst

Moderna Museet har soffvisningar som visas live på deras Facebooksida. Visningarna sparas och finns även på museets hemsida. Soffvisningarna kan handla om en enskild konstnär eller ett konstverk och här finns även ett antal barnvisningar. På Moderna museets Facebooksida hittar du filmklipp från museets verkstad. Varför inte skapa som Hilma af Klint eller Siri Derkert.

Arts and culture kan du ta del av utställningar från museer runt hela världen. Här finns även massor av tips på uppgifter du kan göra med din klass.

Cirkus

Cirkus Cirkör har funnit sedan 1995 och sätter upp spektakulära nycirkusföreställningar. En av deras populära föreställningar finns avfilmad i sin helhet. Se Wear it like a crown och sugs in nycirkusens magiska värld.

Kulturarv

Glimmingehus är nordens bäst bevarade medeltida borg som nu erbjuder livesändningar och där du och din klass kan se de olika rummen i borgen med hjälp av en borgmodell och filmer, tillsammans med en museilärare. Här hittar du med info om livesändningarna.