Malmö delar tipsar om ”InnoCarnival” och resurser för kreativitet och uppfinningar! 

Illustration med texten
Den här veckan tipsar Malmö delar om innovationer och forskning i klassrummet. Med anledning av att Malmö stad satsar på en sjätte omgång av InnoCarnival till hösten. Innocarnival är en skolutvecklingsinsats som stärker elevernas studiemotivation, lust att lära och framtidstro. Genom att delta i kreativa lärprocesser, som leds av externa organisationer och företag, får elever nya kontakter och lär sig arbeta med innovationer och utmaningar kopplade till Agenda 2030. 

Nästa omgång startar i september, så anmäl din klass senast 29 april. Det är kostnadsfritt att delta men antal platser är begränsade.

För att kickstarta lusten till innovationer tipsar vi om två spännande resurser där eleverna verkligen får möjlighet att utforska och öva upp sin kreativitet:

Innovation med de globala målen

Vi människor är i grunden kreativa och har genom hela historien funnit nya sätt att tänka och handla. Vår kreativitet är en fantastisk tillgång nu när de globala utmaningarna blir alltmer påtagliga och vi står inför ett växande behov av nya idéer för en hållbar och rättvis värld. I det här arbetsområdet ska eleverna utveckla sin kunskap om de globala målen och utveckla lösningar på regionala eller globala utmaningar.

Historiska och nutida upptäckter inom NO

I den här resursen finner du tre lektioner om historiska och nutida upptäckter med hjälp av choise board. En uppfinning är en ny lösning på ett problem, en kombination av två eller flera saker som var för sig kan vara kända men där kombinationen ger något nytt, något som ingen tidigare har sett. Uppfinningar kan göras inom alla områden. Uppfinnare vågar göra något nytt och vi tror att alla kan bli uppfinnare.

Dessutom bjuder veckan på både Valborg och första maj och vill du ge eleverna lite bakgrund till dessa högtider kan ni göra allmänbildande quiz med: Vad vet vi om Valborg?  och Varför firar vi första maj?

Vi önskar er en solig vårvecka!

Annika och Lena / Redaktörer på Malmö delar