Malmö skolor bland 100 bästa i Webbstjärnan 2012

Lapp från webbstjärnan.

Lapp från webbstjärnan.

 

Stort GRATTIS till Sofielundsskolan, Pauli gymnasium och St. Petri gymnasium i Malmö! Ni har webbplatser som tillhör de 100 bästa pedagogiska webbplatserna i Sverige! Läs mer om webbplatserna från de tre Malmöskolorna här under.

Den 19:e april 2012 blev det klart vilka av 100 webbplatser som går vidare i Webbstjärnans tävling om bästa Webbplats – och Malmö har med tre kandidater!

”Over all” vinnare får 20.000 kronor

Den 26 april nominerar Webbstjärnan vilka av de hundra som går vidare till final. Man bedömer utifrån flera kriterier såsom vilken pedagogisk koppling webbplatsen har. Vinnare utses i tre klasser: år 1-5, år 6-9 och gymnasiet men man utser också den bästa webbplatsen av alla. Den 16:e maj är det prisutdelning. Mer information om tävlingen: http://www.webbstjarnan.se/

Rösta fram din favorit!

Det finns även ett pris som heter ”Allmänhetens röst” där vem som helst har möjlighet att lägga en röst på sin favoritsajt. Vill du rösta gör du det  här senast den 27 april kl 12.00.

Nalleresan.se

Avbild av Nalleresans hemsida.

http://nalleresan.se/
De som står bakom webbplatsen är elever i år 3 på Sofielundsskolan i Malmö. De har på slöjden har sytt en nalle och snickrat ett Nallehus. Just nu är nallen på resa mellan skolor förskolor från i Sverige. Genom nallen får eleverna lära känna nya platser och skolbarn från norr till söder i hela vårt avlånga land. Läs artikel på Pedagog Malmö om nalleresan.se

Bernadottgymnasiet Malmö

http://bernadottegymnasietmalmo.se/Avbild av Bernadottegymnasiets hemsida.
De som står bakom denna sajt är elever på programmet
Bernadottegymnasiet ,
Pauli gymnasium i Malmö. Syftet med sidan är att förmedla det som händer på skolan till de elever och lärare som går på skolan, men även för de elever som hade tänkt söka in till skolan.

 Matteförklaring.se

http://xn--mattefrklaring-0pb.se/ Avbild av hemsidan matteforklaring.se
Webbplatsen har skapats av Fredrik Sydvart som läser sista året på S:t Petri Skola i Malmö och har gjort webbplatsen som sitt projektarbete. Matteförklaring.se är en ny tjänst för de som vill få matte problem från gymnasiet förklarade steg för steg.

Här kan du se alla de 100 bidragen som har gått viare i webbstjärnan:

http://www.webbstjarnan.se/blogg/100-basta-lagen-i-webbstjarnan-2012/

Delta i Webbstjärnan 2013!

Är du som lärare sugen på att använda en webbplats för skolarbetet med dina elever är tävlingsbidragen i årets tävling en fantastisk inspirationskälla när det gäller innehåll och hur man kan strukturera innehållet. Lagen som deltar måste ha en ansvarig lärare. Webbstjärnan erbjuder dig massor av hjälp för hur du kommer igång. Här kan du läsa mer om hur du anmäler dig.

Det är .SE (Stiftelsen för Internetinfrastruktur) står bakom tävlingen.

Syftet är att utveckla användningen av Internet i skolarbetet och att elever i den svenska skolan ska få goda kunskaper i att använda Internet för att publicera innehåll och sprida meningsfulla budskap. Läs mer om tävlingen här: http://www.webbstjarnan.se/

Text:
Charlotte Christoffersen