Malmös antirasistiska elevnätverk planerar inför Malmöfestivalen!

Elever håller upp röd flagga där det står ge rasismen rött kort.

Som det bloggats om tidigare här på Pedagog Malmö har vi på Normbrytande Rättigheter den stora förmånen att få jobba tillsammans med CPI och fem malmöskolor med att dra igång och driva Malmös första Antirasistiska Elevnätverk. Efter uppstarten den 13 maj har vi alla hållit kontakten på facebook, och kände att vi inte ville gå på sommarlov utan att ses igen!
I förra veckan träffades så elevnätverket på Tallriken i pilldammsparken för lite korvgrillning, och med ett mål för dagen: Malmöfestivalen.

Under uppstarten kom Malmöfestivalen på tal, och alla eleverna var direkt med på att vi skulle höras och synas där! Under grillningen bollades det idéer hej vilt – konsert, debatt, demonstration, hopprep, ”gissa etniciteten” och mycket mer. Efter mycket snack kom vi fram till att vi skulle köra på ett antirasistiskt photobooth – där alla Malmös ungdomar kan gå in och med ett budskap ta ställning mot rasism och för allas lika värde. Bilderna kommer sen delas på sociala medier och sättas upp runt vårt photobooth under festivalen. Utöver det planeras det också flera kringhändelser som vi kommer få veta mer om när det närmar sig.

Så håll utkik när programmet släpps i veckorna efter Malmös Antirasistiska Elevnätverks photobooth! Och missa oss såklart inte på malmöfestivalen!

Text: Normbrytande rättigheter
Elever håller upp röd flagga där det står ge rasismen rött kort.