Malmös skolor EKAR!

Händer knyts och hålls in mot mitten.

Gott folk long time no see! Nu har vi kommit halvvägs med att genomföra vårt arbetsmaterial på 4 olika skolor i staden. Totalt handlar det om 9 klasser som vi ska ha hunnit besöka 6 gånger á klass. Det är maffigt och tiden springer iväg men vi har fantastiskt roligt ute med eleverna och har emotionell, social och personlig utveckling i fokus. Skolor som är aktuella denna terminen är Värnerydénskolan, Örtagårdsskolan, Rönnenskolan och Strandskolan.

Pärlade armband.

Till nästa termin kommer vi sätta igång vår ledarutbildning och bjuda in respektive pedagoger för en halvdag med massa inspiration, rollspel, verktyg och skoj där de får ut arbetsmaterialet och annat gott som de kan arbeta med vidare i skolorna. För inte länge sedan blev vi nominerade till årets inflytande vilket vi är supertacksamma för!

Detta har vi aldrig pratat om i skolan förut…

Elevernas tankar och känslor lämnar oss ofta med en svindlande känsla och vi tvingas sätta oss ner och reflektera kring våra träffar när vi väl är hemma. Vi fått äran att ha samarbetsövningar med eleverna, mediterat, ritat, känt och tänkt. Vissa elever uttryckte om att ämnen vi pratade om (drömmar, lycka och kärlek) är något de sällan hinner lyfta på skoltid.

Jassim Ahmadi står vid tavla.

Sist ut för vårt arbete denna termin blir Strandskolan, vi har nyligen varit och träffat personalen och det kändes superfint. Det ska bli kul att träffa eleverna där, håll i hatten!

Händer knyts och hålls in mot mitten.

Vi ser ett stort behov hos eleverna att diskutera allt från sina känslor, framtidsplaner, prestationer och välmående. Djupare förståelse av sig själv ska leda till djupare förståelse av andra hoppas vi på. Arbetet är fokuserat på att få ut varje elevs fulla potential både i skolan och utanför skolan, kreativitet och meningsfullhet med nästan allt de gör.

Mår man bra, så gör man bra…

 

Läs mer om vårt arbete!

Text: Jassim Ahmadi