Något är på gång på Örtagårdsskolan…..

Tre kvinnor utklädda till änglar framför grön vägg.

“Att man ska behöva göra allt själv, människor bara tar och tar och tar! Snart har jag väl knappt råd att äta något själv. Betjänt, ge mig lite druvor. Men snälla skynda på…”

Kejsare Augustus spelad av bibliotekarie Katarina Hjärpe sätter sig ner på schäslongen bredvid kejsarinnan Livia, som lärare Lena Jammeh spelar. Det är filminspelning på Örtagårdsskolan men den här gången  är det personal och ledningen som står för agerandet.

Allt började med att vi ville skapa något våra elever på julavslutningen. För tre år sedan spelade ett antal lärare upp en enkel men oerhört uppskattad teater av Jesus födelse för eleverna. De två senaste åren har film varit en stor del av Örtagårdsskolans arbetet med eleverna. Eftersom skolan har en riktigt Green Screen studio föll det sig naturligt att göra film av den lyckade teatern. Många modiga kolleger och även ledning var med på idén. Jag skrev ihop ett manus, fritt tolkat efter bibeln och inspirerad av historiska samtida.

Personalen  engagerade sig i  klädsel, sökte efter vingar och glorior i regnbågens färger, övade repliker hemma och elever ritade bakgrund som vi använde i filmen. Eleven som  är med i filmen visste att personal och ledning skulle göra en överraskningsfilm – i övrigt var det en välbevarad hemlighet.

Filmen spelades framförallt in under en eftermiddag och kväll – med Nikola Petranovic bakom kameran och jag som hjälpte personalen att agera. All personal var   var där och de hjälpte varandra med utstyrsel och repliker. Det blev många skratt och jag är djupt imponerad över fantastiska insatser av både kollegor och ledning.

Dina cookie-inställningar hindrar dig från att se innehåll från YouTube. Du kan enkelt ändra dina inställningar för Funktionella cookies, så att du kan ta del av innehållet.