Örtagårdsskolan + Din Röst Ska EKA! med temat ”Identitet”

Jassim Ahmadi i klassrum framför elever.

Föregående termin var Din Röst Ska EKA! på Örtagårdsskolan och arbetade med femmorna. I höst är vi tillbaka på skolan igen med nya femmor och där temat identitet är på tapeten. Denna gången skall vi utforska hur identitet kan te sig genom exempelvis film, teater och musik, Hiphop för att vara mer exakt. Nästa vecka kommer vi tillsammans med musikläraren att hålla en workshop för eleverna där dem ska få lära sig vad begrepp som ”Beats”, ”16 bars”, ”Takt”, ”Rhyme” och ”Flow” innebär för att sedan själv försöka skriva egna lyrik som kretsar kring identitet och pröva rappa till musik!

Under vår introduktion fick eleverna ett smakprov på hur rap kunde låta och många verkade tycka om genren. Eleverna fick även titta på vår inspirationsfilm som är ungefär 20 minuter lång för att bekanta sig med arbetet som kommer att ske kommande veckor. Filmen blir även en kickoff och utgångspunkt för arbetet.

Arbetet lär pågå i totalt 10 veckor och det ska bli spännande med eleverna kommer att koka ihop. Processerna kommer att filmas och klippas ihop för andra intresserade att ta del av 🙂

Här kommer ett kort videoklipp från introduktionen med eleverna:

Är du vidare nyfiken på vårt arbete? Glöm då inte att anmäla dig till vår föreläsning/workshop inför Pedagog Malmö Live den 27 september!

Text: Jassim Ahmadi