Pauli Gy: Nominerad webbplats om elevers prognos för Malmö 2058

Avbild av webbstjärnans hemsida.

Avbild av webbstjärnans hemsida.Camilla Nilsson, lärare i svenska och engelska och hennes elever i klass BG2B, Bernadottgymnasiet på Pauli Gymnasium har nominerats till ett av Webbstjärnans priser för sin webbplats Malmö 2058, http://malmo2058.se/.

Motivering
På webbplatsen berättar elever med hjälp av text, bild och film hur de tror Malmö kommer att se ut när de går i pension år 2058. I projektet har eleverna rört sig mellan historiska tillbakablickar och framtidsforskning.
Bidraget nomineras inom tävlingsklass Gymnasiet för att ” projektet söker skapa engagemang och medvetenhet hos eleverna om deras närmiljö och stad“.

Se film där Camilla Nilsson berättar om arbetet med webbplatsen Malmö 2058 på TeachMeet Syd i Malmö den 31 mars 2011.

Om Webbstjärnan.se och tävlingen.
Webbstjärnan.se är en tävling med syfte att främja publicering på internet i skolan. Bakom tävlingen står .SEStiftelsen för Internetinfrastruktur och i prispotten lockar 20.000 kr för dem som har gjort bästa webbplats av alla klasser, 10.000 kr för bästa webbplats i sin tävlingsklass.

1776 lag anmälde sig till Webbstjärnan11 och 678 av dem valde sedan att delta i tävlingen. De 28 bidrag som är nominerade har valts ut med utgångspunkt i Webbstjärnans bedömningskriterier.

Prisutdelning den 18 maj.
Vinnarna kommer att presenteras på prisutdelningenden 18 maj 2011 i Stockholm. Eventet kommer att kunna följas via webben.

Lycka till önskar alla vi i Malmö!
(Det visade sig att Camilla och hennes elever lyckades med bragden att vinna en bronsmedalj i sin tävlingsklass – läs mer här.)