Så korkat kul!

Personer sitter på golvet och gör cirklar.

Så korkat kul!

En regnig kväll möttes jag och ett antal pedagoger från förskolor runt om i Skåne av värme, kreativitet och hållbarhet. Det var den känslan som spred sig när vi steg in genom dörrarna till återSKAPA´s lokal på Stpln i Västra hamnen i Malmö.

återSKAPA erbjuder ”Korkat kul” i samarbete med InnoCarnival Skåne 2018 till pedagoger och barn på Skånes förskolor. Det är en lustfylld ämnesöverskridande trestegsraket kring hållbar utveckling.

Workshopen denna kväll gav pedagogerna en insikt om FN´s 17 Globala mål, en möjlighet att utveckla sin kreativitet genom att skapa med hjälp av enbart återbruks material. Samt kunskap om hur man kan dokumentera sitt skapande med hjälp av animeringsverktyget iMotion. Kreativiteten och nyfikenheten flödade under ledning av Carin Hernqvist på återSKAPA och utvecklings-pedagogen Jenny Leyman.

Efter workshopen kommer pedagogerna att fortsätta processen på förskolorna och dokumentera detta genom foto och animation. För att avsluta det hela med en utställning i LEKOLAB på InnoCarnival den 5–6 april 2018. Det ser vi med spänning fram emot.

Personer tittar på cirklar på golvet.

Text: Carina Bognäs