Sätt stopp för Corona med eTwinning som plattform och Nordic CRAFT som projektmodell

E-twinning logotype.

Vi omges av ständiga rapporter om hur covid-19 sprider sig, hur många fler som smittas och insjuknar. Rapporterna avlöses med bilder, reportage och filmklipp världen över. Skrämmande filmklipp där folk i sin rädsla och desperation slåss om det sista paketet med toalettpapper i affären.

Världen blir mindre och mindre, gränser stängs, konferenser ställs in och det enda som växer och sprider sig förutom viruset är rädslan. Rädslan kan ta många former och det kan vara lätt att känna sig ensam och desperat. Desperationen kan få oss att göra saker vi annars inte gjort, den begränsar oss och kan förlama oss och göra oss uppgivna. Det känns ofta mörkt och uppgivet när jag pratar med folk men för alla oss som jobbar i skolan finns det stora möjligheter att genom internationella samarbeten motverka allt detta. Att bygga hopp istället för uppgivenhet, att skapa aktion istället för desperation och att genom kreativa lösningar och ideer arbeta bort rädslan och se möjligheter! Använd eTwinning som samarbetsplattform och sträck ut en algoritm till någon annan pedagog i Europa, ta tillsammans med din klass reda på vad som verkligen händer på andra platser, hur ser de på det som händer? Vilka lösningar kan ni komma på tillsammans? Hur kan vi sprida positiva budskap, hopp och empati för vår nästa till världen?  Hur vi kan samarbeta för att vända och göra den här hemska situationen till något riktigt riktigt bra!

Använd er av eTwinning och dess samarbetsplattform! Skapa ett samarbete med pedagoger över hela Europa. Ta tillsammans med era elever reda på hur det ser ut, vad andra gör för att vara delaktiga och bidra! Metoden vi använder för att arbeta med detta är Nordic CRAFT så samtidigt får du också lära känna den här projektmetoden.

Kontakta Annie Bergh för stöd och inspiration kring hur du kan komma igång och samarbeta med pedagoger och elever från hela Europa – eller varför stoppa där – hela Världen.