Skolbibliotek i fokus: Söderkullaskolan

Ingång till bibliotek.

På Söderkullaskolan, en skola med över 800 elever, arbetar Fakta om Söderkullaskolan.lärarbibliotekarie Victoria Pierce och mediateksassistent Astrid Rosenquist i skolbiblioteket. Med så många elever och så stor personal krävs det en hel del av bibliotekspersonalen för att kunna nå ut till alla. Det har Victoria och Astrid verkligen lyckats med, för Söderkullaskolans bibliotek är i hög grad hela skolans bibliotek!

Victoria går regelbundet ut till alla arbetslagen och diskuterar med dem vad de vill med skolbiblioteket, vad de förväntar sig och vad de kan få.

Sedan tidigare bokpratar Victoria på engelska och biblioteket har ett stort bestånd av engelsk litteratur. Skolan startar nu en unik spetsutbildning i engelska och då blir skolbiblioteket en självklar samarbetspartner. Skolbiblioteket kommer att ansvara för bokcirklar på engelska. Något som man redan provat med framgång med 7-9-elever.

Dina cookie-inställningar hindrar dig från att se innehåll från YouTube. Du kan enkelt ändra dina inställningar för Funktionella cookies, så att du kan ta del av innehållet.