Undervisa utomhus med pedagogiska kartor

Bilden visar en karta med texten

 

Coronatider och vacker sensommar. Passa på att undervisa utomhus! Ta del av vad vår vackra stad har att erbjuda. Missa inte alla Pedagogiska kartor som numera bor på Malmö delar. Där hittar du lektionspaket med pedagogisk planering, lärarhandledning och övningar i biologi, geografi, kemi, fysik, religion, bild och matematik. Upptäck din närmiljö med Pedagogiska kartor.

 

Malmö delar tipsar om Pedagogiska kartor:

 

Förskolan: Mönster i naturen genom lupp (matematik)

Hitta spännande mönster i naturen med lupp! Randigt, rutigt, prickigt och vågigt. Övningen kan göras på många platser även om Folkets park nämns i materialet. Aktiviteten väcker nyfikenhet och nya frågor att besvara. 

 

Åk 1-3: Artkunskap – träd i närområdet (biologi, bild)

Låt eleverna leta blad och lära sig namnet på träd som alm, asp, bok, lönn och rönn. I en kreativ övning får eleverna skapa ett klassträd av bladen de hittat. Det finns många gröna områden i Malmö där du kan använda det här materialet för att börja upptäcka vad som finns runt omkring, en start att börja se och sortera. 

 

Åk 4-6: Diana – naturens väktare (bild)

Besök skulpturen “Diana – naturens väktare” i Kungsparken. Eleverna får lyssna på en saga som är kopplad till skulpturen. Sagan är inspirerad av antikens myter och utifrån sagan skapar eleverna egna skulpturer. Sagolikt och kreativt! 

 

Åk 7-9: 1800-talet – Från jordbrukssamhälle till industrisamhälle (historia)

Det här materialet är ett komplement till historieundervisningen kring urbaniseringen under 1800-talet. Möt ett historiskt Malmö. I materialet ingår en stadsvandring där eleverna får upptäcka spår av historien. Låt dem också möta Malmös industrialisering både på film och genom en vandring i staden. 

 

Ha en fin arbetsvecka!

Tecknade ansikten i svart cirkel.
Lena och Annika – redaktörer på ”Malmö delar”.